Hovedretter

Coq au reisling

I coq au riesling er rødvin skiftet ud med hvidvin, og smagen er knap så kraftig som i den klassiske franske coq au vin. Her får du opskriften på coq au reisling

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 35 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 hel kylling, parteret
salt og friskkværnet peber
2 løg
3 fed hvidløg
500 g champignoner
1 spsk. smør til stegning
150 g pancetta/bacon i et helt stykke
1 håndfuld frisk salvie
4 laurbærblade
10 hele peberkorn
7 dl riesling
2½ dl piskefløde
1 dåse hvide bønner

TILBEHØR

500 g frisk pasta

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk salvie

Opskrift - sådan laver du coq au riesling

 
1. Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber. Pil og hak løg groft. Pil hvidløg, og skær dem i skiver. Rens champignoner, og halvér dem. Smelt smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange. Tag kyllingestykkerne op af gryden. Skær pancetta eller bacon i tern, og steg dem i gryden. Tilsæt løg, hvidløg, champignoner, salvie, laurbærblade og peberkorn. Lad det stege, indtil svampene tager farve, og løgene bliver bløde. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld vin og fløde over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 35 minutter, til kyllingekødet er mørt og gennemstegt. Afdryp de hvide bønner, og tilsæt. Smag saucen til med salt og peber, og lad den simre, indtil du har kogt pastaen færdig.
 
2. TILBEHØR: Kog pasta efter anvisningen på pakken.
 
3. SERVERING: Pynt coq au riesling med frisk salvie, og servér med friskkogt pasta til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Spinat-lasagne med pesto og linser – Få opskriften her

Onsdag: Boller i selleri – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe – Få opskriften her