Congee med kylling
Hovedretter

Congee med kylling

Den asiatiske risgrød er supernem at lave og har en overraskende kompleks og lækker smag, som mætter alle dine sanser. Her får du opskriften på congee med kylling

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

200 g jasminris
1 l hønsebouillon

SOJAKYLLING

500 g kyllingestrimler
4 spsk. sesamolie
4 spsk. sojasauce
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær

TIL SERVERING

1 bundt forårsløg
1 frisk rød chili
1 pose ristede, saltede peanuts

Opskrift - sådan laver du congee med kylling 

 
1. Skyl jasminris i en sigte, og hæld dem i en gryde med bouillon. Bring det i kog, og lad det simre i 1 time. Rør rundt fra tid til anden, men lad ellers gryden passe sig selv, til risene er helt udkogte.
 
2. SOJAKYLLING: Brun kyllingestrimlerne i sesamolie og sojasauce på en pande. Pil og riv hvidløg fint, skræl og riv ingefær fint, og tilsæt begge dele. Lad det stege med i et par minutter, og hæld pandens indhold i risgrøden. Lad grøden simre i yderligere 10 minutter.
 
3. SERVERING: Skyl og skær forårsløg i skiver på skrå. Rens og skær chili i skiver. Anret risgrøden i skåle, og drys med peanuts, forårsløg og chili.
 
TIP: Efterår er svampesæson, så du kan også lave en variant af congee med ristede kantareller eller karljohansvampe i stedet for kylling.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fisketacos med koriandercreme – Få opskriften her

Tirsdag: Krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter – Få opskriften her

Torsdag: Speltsalat med lammekebab-kødboller og baba ganoush – Få opskriften her

Fredag: Græskarrisotto med pancetta og salvie – Få opskriften her