Hovedretter

Confiteret torsk med kapers og citron

Egentlig er torsken ikke confiteret – den er nærmere pocheret i den hede olie. Resultatet er en karakteristisk, fortættet smag, som du måske kender fra f.eks. confiterede andelår.

Confiteret torsk med kapers og citron til 4 personer

Tid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
4 torskefileter, gerne store stykker a 200 g
6 spsk. kapers 
skal af 1 usprøjtet citron
½ l olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
RÅ FENNIKELSALAT
1 fennikel
salt
 
TIL SERVERING
skal af 1 usprøjtet citron
godt brød
 

Opskrift - sådan laver du confiteret torsk med kapers og citron

 
1. Rå fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand i 20 minutter, så bliver de helt sprøde. Tag skiverne op af vandet, tør dem, og krydr med salt. 
 
2. Confiteret torsk: Bland kapers og fintrevet citronskal i olien, og varm det langsomt op i en dyb pande. Tjek med et termometer, at olien er 80-90°, og sænk så torskestykkerne ned i olien et ad gangen med en hulske. Steg fisken i 15-20 minutter, til den er lige akkurat tilberedt. Tag torsken op af olien med hulskeen, og servér den med friskrevet citronskal, lidt af den varme olie med kapers, fennikelsalaten og godt brød.
 
PRØV OGSÅ: Bagt torsk på grøn bund