Hovedretter

Citronmarineret kylling

Brug en dobbelt mængde marinade, hvis du laver en opskriften med en hel kylling. Her får du opskriften på citronmarineret kylling.

Forberedelsestid: 55 min
Antal personer: 2

Marinade

2 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg
20 g olivenolie
1 spsk. persille, hakket
2 tsk. oregano, tørret
Salt og peber

Kylling

300 g kyllingeoverlår

Andet

100 g flute, fuldkorn
250 g spidskål
30 g sorte oliven
1 æble
100 g ærter

Opskrift - sådan laver du citronmarineret kylling

 
 
Marinade:
Pisk citronsaft, presset hvidløg, olivenolie, persille, oregano, salt og peber sammen til en marinade.
 
Kylling:
Pensl kyllingekødet med marinade på begge sider, og læg det i et ovnfast fad. Kyllingekødet må gerne marinere i 30 til 60 minutter. Steg kyllingekødet i en varm ovn ved 200° i cirka 45 minutter, til det er mørt. Pensl med marinade i flere omgange.
 
Andet:
Snit spidskål helt fint, skær oliven i halve og æble i både. Bland spidskål, oliven, æble og ærter til en sprød salat.
Lun flute i ovnen de sidste 5 minutter af bagetiden.

Servér citronmarineret kylling med lun flute og sprød salat.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Champignontærte med grønkålssalat

Onsdag: Omvendt pizza

Torsdag: Thaisuppe med butternutsquash

Fredag: One pot-rodfrugfad