Hovedretter

Citronmarinerede lammekoteletter med kartoffelsalat

Lammekoteletterne bliver sprøde, møre og fulde af smag efter at have trukket i marinaden. Her får du opskriften på citronmarinerede lammekoteletter med kartoffelsalat

Citronmarinerede lammekoteletter med kartoffelsalat til 4 personer

Tid: 30 minutter. Trækketid: Mindst 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
8 små lammekoteletter
 
MARINADE
1 bundt oregano
1 fed hvidløg
skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
KARTOFFELSALAT
600 g vaskede små nye kartofler
1 bundt radiser
50 græskarkerner
1 tsk. flagesalt
100 g frisk babyspinat
 
DRESSING
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. balsamicoeddike
5 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Lammekoteletter med lun hvid bønnehumus

 

Opskrift - sådan laver du citronmarinerede lammekoteletter med kartoffelsalat 

 
1. Tag koteletterne ud af køleskabet, og læg dem på køkkenbordet.
 
2. Marinade: Hak oregano fint (gem lidt blade til pynt). Pil og hak hvidløg fint. Rør oregano og hvidløg sammen med fintrevet citronskal og olie, og krydr med salt og peber. Pensl koteletterne på begge sider med marinaden, læg dem i en plastikpose, og lad kødet marinere i mindst 30 minutter.
 
3. Kartoffelsalat: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, og afkøl dem, før de skæres i både. Rens radiserne, og skær dem i stave. Rist græskarkerner på en tør pande, til de begynder at hoppe, og drys med flagesalt. Skyl og tør spinaten, og hak den groft. Vend radiser, græskarkerner og spinat sammen med kartoflerne.
 
4. Dressing: Rør sennep med balsamico, og tilsæt olien lidt efter lidt. Rør dressingen sammen, til den er ensartet og cremet, og smag til med salt op peber. Vend dressingen i kartoffelsalaten.
 
5. Lammekoteletter: Steg lammekoteletterne på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne, og servér dem med kartoffelsalat pyntet med friske oreganoblade.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Asiatisk kyllingesalat med limedressing - Få opskriften her

Tirsdag: Stegt torsk med lynstegte grøntsager - Få opskriften her

Onsdag: Pizza med feta og hele tomater - Få opskriften her

Torsdag: Hakkebøffer med stegte portobellosvampe og balsamicosauce - Få opskriften her

 
Læs mere om: