Hovedretter

Chili con carne med selleri og gulerødder

Denne uges hverdagsopskrifter er klassisk café-mad du selv kan lave. Her får du opskriften på chili con carne med selleri og gulerødder

Chili con carne med selleri og gulerødder til 4 personer

Intet varmer som chili con carne på en kold dag. Servér den evt. med brød til.
 
INGREDIENSER
1 løg
2 fed hvidløg
1-2 friske røde chilier
3 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. spidskommen
1 hel kanelstang
500 g hakket oksekød
300 g knoldselleri
3 gulerødder
2 dåser flåede tomater
1 dåse kikærter
1 dåse røde bønner
salt og friskkværnet peber
½ savojkål
 
SERVERING
græsk yoghurt
bredbladet persille
 

Opskrift sådan laver du chili con carne med selleri og gulerødder

 
1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilierne, og hak dem fint. Varm olien op i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt chili, spidskommen og kanelstang. Tilsæt kødet, og brun det godt. Skræl selleri og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Vend selleri, gulerødder og flåede tomater i gryden. Fyld en af de tomme tomatdåser med vand, og hæld vandet i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i 40 minutter. Tilsæt kikærter og bønner, og lad retten simre i yderligere 20 minutter. Smag til med salt og peber.
 
2. Skær savojkålen i strimler, og vend dem i chili con carne lige før servering.
 
3. Servering: Anret chili con carne i skåle, og top med yoghurt og lidt persille.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips - Få opskriften her

Tomatquiche med gedeost og grøn salat med rugbrødscroutoner - Få opskriften her

Ærtesuppe med ostebrød - Få opskriften her

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg - Få opskriften her