Hovedretter

Butterdej med kylling og svampe

Bag de sprøde butterdejsskaller i god tid. Gør alt til fyldet klar, og svits det allerhelst først, når gæsterne er kommet. Eller gør det klar, og lun det forsigtigt




4 personer
1 rulle butterdej (Wewalka)
Æg til pensling
2-3 kyllingebryster i terninger
1½ spsk. olie
250 g mørke champignoner i tynde skiver/kvarter
Salt og kværnet peber
½-1 tsk. mild paprika
1½ dl madlavningsfløde eller piskefløde
2-3 forårsløg, fintsnittet
1 håndfuld frisk snittet basilikum
8-12 små cherrytomater på stilk
1 nip tørrede chiliflager (kan undværes)
Små salatblade eller ærteskud

Pak butterdejen ud. Brug et stort og et lille glas eller udstiksforme. Stik 8 store cirkler ud. Stik de 4 med det lille glas, så der dannes en ring. Pensl med æg, og lim kanterne på de store stykker. Overskuddet kan bages som små låg. Prik bunden, og bag dem på nederste rille i en 225 grader varm ovn. Afkøl på en rist.

Tryk bunden ned i midten, hvis den er hævet meget op. Kan bages dagen før og lunes. Svits kyllingekødet i 2-3 minutter i olien. Kom svampene ved i 2-3 minutter. Drys krydderier over, og hæld fløden på. Kog det hele? sammen. Vend løg og basilikum i, og smag til. Rist imens tomaterne på en meget varm pande i lidt olie, og drys med chili.

Anret fyldet i de lune skaller, og læg tomater og grønt ved.

Prøv også: Ristet kylling med græskarsalat >>

Læs mere om: