Hovedretter

Burger med rødbedebøf

Skift den klassiske oksekødsbøf ud med en farvestrålende og smagfuld vegetarisk variant, der er lavet af rødbede og linser. Få opskriften på burger med rødbedebøf.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 50 min
Antal personer: 4

Rødbedebøffer:

250 g rødbeder
2 løg
3 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. olivenolie
2 dl finvalsede havregryn
2 dåser grønne linser
30 g fintrevet parmesan
1 håndfuld bredbladet persille
Salt og peber

Til servering:

8 burgerboller
2 gulerødder
1 agurk
1 rødløg
1 hjertesalat
1 dl god mayonnaise
 
Rødbedebøffer: Tænd ovnen på 175°. Skræl rødbederne, og skær dem i tern på 1 x 1 cm. Pil løget, og skær det i både. Pil hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver. Bland rødbedetern, løgbåde, hele hvidløg og svampe på en bageplade med bagepapir. Vend det med olivenolie, og sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne. Hæld bagepladens indhold i en foodprocessor, og kør, til du får en grov mos. Tilsæt havregryn, linser, revet parmesan, hakket persille, salt og peber, og kør, til du får en grov ”fars”. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg bøfferne i ovnen i 20 minutter, til de er faste og gyldne.
 
Servering: Lun bollerne i ovnen sammen med linsebøfferne i de sidste 5 minutter. Skræl gulerødderne, og brug en kartoffelskræller til at høvle den i lange, brede strimler. Skær agurk og rødløg i skiver. Skyl og tør hjertesalatbladene. Anret grøntsager, rødbedebøffer, mayonnaise og burgerboller på fade og i skåle, så hver især kan samle sin egen burger ved bordet.
 
 
 
Læs mere om: