Burger med rødbedebøf
Mad

Burger med rødbedebøf

26. marts 2020
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Skift den klassiske oksekødsbøf ud med en farvestrålende og smagfuld vegetarisk variant, der er lavet af rødbede og linser. Få opskriften på burger med rødbedebøf.
50 min4 personer

Rødbedebøffer:

  • 250 g rødbeder
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 2 dåser grønne linser
  • 30 g fintrevet parmesan
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Salt og peber

Til servering:

  • 8 burgerboller
  • 2 gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 hjertesalat
  • 1 dl god mayonnaise
Rødbedebøffer: Tænd ovnen på 175°. Skræl rødbederne, og skær dem i tern på 1 x 1 cm. Pil løget, og skær det i både. Pil hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver. Bland rødbedetern, løgbåde, hele hvidløg og svampe på en bageplade med bagepapir. Vend det med olivenolie, og sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne. Hæld bagepladens indhold i en foodprocessor, og kør, til du får en grov mos. Tilsæt havregryn, linser, revet parmesan, hakket persille, salt og peber, og kør, til du får en grov ”fars”. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg bøfferne i ovnen i 20 minutter, til de er faste og gyldne. Servering: Lun bollerne i ovnen sammen med linsebøfferne i de sidste 5 minutter. Skræl gulerødderne, og brug en kartoffelskræller til at høvle den i lange, brede strimler. Skær agurk og rødløg i skiver. Skyl og tør hjertesalatbladene. Anret grøntsager, rødbedebøffer, mayonnaise og burgerboller på fade og i skåle, så hver især kan samle sin egen burger ved bordet.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også