burger
Hovedretter

Burger med hummus og bolsjebedesalat

Pift den traditionelle burger op med syrlig salat og krydret hummus. Her får du opskriften på burger med hummus og bolsjebedesalat

Burger med hummus og bolsjebedesalat til 4 personer

Tid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL BURGER
700 g hakket oksekød 8-14 %
1 spsk. solsikkeolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
FYLD
2 tomater
½ bundt forårsløg
1 mini-romainesalat
 
BOLSJEBEDESALAT
2 bolsjebeder
2 spsk. olivenolie
saft af ¼ citron
salt og friskkværnet peber
 
HUMMUS
1 dåse kikærter (400 g)
1 fed hvidløg
2 spsk. tahin (sesampasta)
saft af ¼ citron
1 dl olivenolie
1 spsk. spidskommen
 
TIL SERVERING
4 store grove burgerboller
4 spsk. Miracle Whip
 
PRØV OGSÅ: Grillet burger med portobellosvampe
 

Opskrift - sådan laver du burger med hummus og bolsjebedesalat 

 
1. Form kødet til 4 bøffer, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
 
2. Hummus: Skyl kikærterne i koldt vand i en sigte. Blend kikærter, hvidløg, tahin, citronsaft, olie og spidskommen i en foodprocessor. Justér evt. konsistensen med lidt olie.
 
3. Fyld: Skyl tomater og forårsløg, og skær dem i skiver. Skyl og pluk romainesalaten.
 
4. Bolsjebedesalat: Skyl bolsjebederne, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål, og vend bolsjebedeskiverne heri.
 
5. Servering: Varm bollerne efter anvisningen på pakken. Flæk dem, og smør den nederste bolle med hummus og den øverste med Miracle Whip. Saml 4 burgere med fyld af romainesalat, bolsjebedesalat, tomater og forårsløg, og servér gerne ekstra hummus til.
 
TIP: Læg evt. en skive ost i hver burger.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Lammekoteletter med pankorasp og spidskålssalat – Få opskriften her

Onsdag: Fiskefrikadeller med krebsehaler, kikærtesalat og rugbrød – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med chili, sojasauce og kartofler – Få opskriften her

Fredag: Mexicanske pandekager med oksekød og frisk salat – Få opskriften her