Hovedretter

Bulgur med citron, bønner og skvalderkål

Den syrlige salat med bulgur passer rigtig godt til fisk og lyst kød som f.eks. kylling. Skvalderkålen fra haven giver en fin smag, men du kan også bruge forskellige krydderurter. En nem salat at lave i større portioner f.eks. til en buffet




Bulgur med citron og skvalderkål til 2 personer:

2dl grov bulgur
4½ dl vand + salt
2 dl nippede, skyllede skvalderkålsblade
2 små økocitroner (riv skallen til dressingen)
200 g fine bønner

Dressing:

2 spsk. rapsolie
saften fra citronerne
salt og kværnet peber
evt. lidt fintrevet citronskal

Sådan gør du:

Skyl din bulgur grundigt i en sigte. Kog den i det letsaltede vand i 10 minutter. Lad din bulgur trække i 10 minutter, og rør den så igennem med en gaffel. Riv skallen på den ene citron. Skær enderne af citronerne, så de kan stå, og skær skallen og alt det hvide af. Skær fileterne fri af hinderne, og halvér dem. Pres saften ud af resterne. Pisk dressingen sammen, og smag den til med skal og saft. Vend dressingen og citronstykkerne sammen med bulguren. Det kan stå og trække koldt i et par timer, hvis du har brug for det. Nip bønnerne, og kog dem i 2-3 minutter i saltet vand, til de er knap møre. Lad dem køle af i koldt vand, og skær dem i mindre stykker, eller flæk dem som på billedet. Skyl og nip skvalderkålen. Hak den ret fint. Vend begge dele i din bulgur salaten til sidst. Har du ikke skvalderkål, kan du bruge dild, persille eller citrontimian i lidt mindre mængder.