Hovedretter

Boller i selleri

Her får du mit bud på en lidt overset dansk ret, der sagtens kan give boller i karry kamp til stregen. Her får du opskriften på boller i selleri

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g hakket kalve- og svinekød
1 løg
1 æg
3 spsk. finvalsede havregryn
1 tsk. salt
friskkværnet peber

SELLERISAUCE

1 knoldselleri
4 stilke bladselleri
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
2 dl piskefløde
4 dl kogevæske
evt. lidt majsstivelse

TILBEHØR

4 dl perlebyg

TIL SERVERING

1 usprøjtet æble
1 håndfuld frisk persille

Opskrift - sådan laver du boller i selleri 

 

1. TILBEHØR: Kog perlebyg efter anvisningen på pakken.

2. Pil og riv løget, og rør det sammen med kød, æg, havregryn, salt og peber. Form ca. 15 kødboller af farsen. Kog dem i en gryde med 1 l vand i ca. 10 minutter. Tag bollerne op, og gem kogevæsken. 
 
3. SELLERISAUCE: Skræl knoldselleri, og skær den i mundrette tern. Skyl og skær bladselleri i skiver. Svits knoldselleri og bladselleri i smør i en gryde. Krydr med lidt salt og peber, og lad det stege, til det begynder at tage farve. Hæld fløde og kogevæske over, og lad det simre i ca. 5 minutter, til selleri-ternene er netop møre. Vend kødbollerne i sellerisaucen, og varm dem igennem. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt og peber.
 
4. SERVERING: Skyl og skær æblet i små tern. Skyl og hak persille. Servér boller i selleri med perlebyg, og pynt med æbletern og persille.
 
TIP: Du kan udskifte perlebyg med ris, bulgur og couscous.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Spinat-lasagne med pesto og linser – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe – Få opskriften her

Fredag: Coq au reisling – Få opskriften her