boller i karry
Hovedretter

Boller i karry med kokos og mango

Prøv en eksotisk udgave af den kendte ret ved at lade kødbollerne simre i kokosmælk og sødmefuld mango. Her får du opskriften på boller i karry med kokos og mango

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g hakket kalve- og svinekød
1 løg
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
friskkværnet peber

TILBEHØR

4 dl fuldkorns-basmatiris

KARRYSAUCE

1 spsk. karry
1 spsk. smør til stegning
1 løg
½ moden mango
2 spsk. hvedemel
½ l hønsebouillon
1 dåse kokosmælk

TIL SERVERING

½ moden mango
ristede cashewnødder
frisk koriander

Opskrift - sådan laver du boller i karry med kokos og mango 

 
1. Bring en gryde med vand i kog. Pil og riv løget, og rør det sammen med kød, æg, mel, salt og peber til en fars. Form ca. 15 kødboller med en ske. Kog kødbollerne i gryden i ca. 10 minutter, til de er netop gennemkogte.
 
2. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.
 
3. KARRYSAUCE: Steg karry i smør i en stor gryde. Pil og hak løget fint. Skær frugtkødet af den halve mango i tern. Tilsæt løg og mangotern, og lad det stege med, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt mel, og rør rundt. Hæld bouillon og kokosmælk i gryden. Lad saucen koge op, og smag den til. Læg kødbollerne ned i saucen, og varm igennem.
 
4. SERVERING: Skær frugtkødet af den halve mango i skiver. Anret cashewnødder, mango og koriander i hver sin skål, og servér som tilbehør til retten.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Dampet kylling med urter og græskarkerner – Få opskriften her

Onsdag: Rugbrødssandwich med lakserilette – Få opskriften her

Torsdag: Risotto med spinat og ærter – Få opskriften her

Fredag: Filodejstarteletter med hønsekød og grønne asparges – Få opskriften her