Hovedretter

Boller i karry med æble og gulerødder

Hold i igen med karryen, så kan du sagtens mose eller blende en kødbolle, lidt ris og sovs til baby

Tid: 40 minutter.
Antal personer: 4
Fra: 9 måneder

Kødboller:
• 400 g hakket kalv og flæsk (højst 10 % fedt)
• 1 tsk. salt
• 1 æg
• 1 dl havregryn
• 1 dl mælk (skummet-, mini- eller letmælk)
• friskkværnet peber

Karrysauce:
• 2 løg
• 2 æbler
• 2 gulerødder
• 2 tsk. rapsolie
• 2-4 tsk. karry
• 1 spsk. hvedemel
• salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
• 250 g rå ris
• 1 dl rosiner
• 2 æbler
• evt. 1 bundt frisk koriander

1. Kødboller: Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Bring 1 l vand i kog i en gryde med ½ tsk. salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og læg dem i vandet. Lad dem koge i 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.

2. Kog risene efter anvisningen på pakken.

3. Karrysauce: Pil løgene, og hak dem. Skræl æbler og gulerødder, og skær dem i tern. Svits løg, æbler og gulerødder i olien i en gryde. Tilsæt karry og hvedemel, og lad det svitse med et øjeblik. Pas på ikke at lave det for stærkt, hvis baby skal spise med. Tilsæt 7 dl af kogevandet fra kødbollerne, og lad saucen koge i 15 minutter under låg.

4. Blend saucen (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er glat og jævn. Lad kødbollerne småkoge 5 minutter i saucen, og smag til med salt og peber.

5. Server med kogte ris, rosiner, æbler skåret i både og evt. et drys korianderblade.

Boller i karry med æble og gulerødder er en del af opskriftssamlingen Grøntsager under cover - se de andre lækre opskrifter her!

Ellers prøv:
Kartofler i fad med skinke og ærter

Læs mere om: