Hovedretter

Boller i karry

Ugens onsdagsopskrift er boller i karry. Få opskriften her

Boller i karry

400 g hakket svin og okse
salt og peber
1 spsk. revet løg
2 spsk. mel
½ dl sødmælk
1 æg

ENDVIDERE:
1 løg, hakket
1 gulerod, revet
1 æble, revet
lidt olie til stegning
2-3 spsk. karry
6 dl grøntsagsbouillon, gerne fra Herbamare®
1 dl sødmælk
salt og peber
250 g grønne bønner

TILBEHØR:
kogte ris, gerne grove
evt. lidt plukket kørvel

Rør kødet med salt og peber, løg, mel, mælk og æg. Form dem til kødboller på størrelse med golfbolde, og kom dem i kogende saltet vand ad to omgange i 8-10 minutter. Tag dem op, og lav imens saucen. Du kan sagtens bruge kogevandet i stedet for grøntsagsbouillon, men pas på, hvis det er meget salt.
Sautér løg, gulerod og æble i lidt olie i en stor gryde. Det må ikke tage farve, men gerne stege lidt under omrøring i 5-10 minutter. Tilsæt karryen. Hæld bouillonen på, og lad det småkoge under låg i 15 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Blend saucen med stavblender. Smag til med salt og peber. Kom bønnerne i, og lad dem simre med i 3-5 minutter. Tilsæt kødbollerne, og lad forsigtigt det hele koge op. Servér med kogte ris og evt. et drys kørvel.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag Tirsdag Torsdag Fredag
Læs mere om: