Hovedretter

Bøf med chili, stegte bønner og ris med majs

Madplan for uge 34: Ugens tirsdagsopskrift er bøf med chili, stegte bønner og ris med majs. Få opskriften her

Bøf med chili, stegte bønner og ris med majs til 4 personer

En lækker, stærk bøf med sprøde bønner og blide ris er skøn aftensmad, der mætter godt. Brug friske majskerner fra kolber til rissalaten.
Tid: 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL BØF
4 oksebøffer, f.eks. entrecote
25 g smør til stegning
1 frisk rød chili
salt og friskkværnet peber
 
STEGTE BØNNER
300 g friske grønne bønner
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 spsk. solsikkeolie til 
stegning
 
RIS MED MAJS
3 dl jasminris
2 friske majskolber
salt
 

Opskrift - sådan laver du bøf med chili, stegte bønner og ris med majs

 
1. Ris med majs: Kog risene efter anvisningen på pakken. Pil blade og tråde af majskolberne, og læg kolberne i en gryde med spilkogende saltet vand i 10 minutter. Hæld vandet fra, skær majskernerne af kolberne med en skarp kniv, og vend dem med de kogte ris.
 
2. Bøf: Steg bøfferne med fedtkanten nedad på en tør pande, til kanten er gylden og sprød. Læg bøfferne ned, tilsæt smør, og steg dem i 2-4 minutter på hver side, alt efter hvor tykke bøfferne er, og hvor røde de ønskes. Skyl og halvér chilien, fjern kernerne, og skær chilien i små tern. Tag bøfferne af panden, gem stegesmørret, og krydr bøffen med chilitern, salt og peber.
 
3. Stegte bønner: Skyl og nip bønnerne. Pil hvidløg og skalotteløg, og hak begge dele fint. Steg de 2 slags løg i olie på en pande. Tilsæt bønnerne, når løgene er lysebrune, og lad dem stege med i 4-5 minutter.
 
4. Anret bøfferne med lidt af stegesmørret, og servér den saftige bøf med stegte bønner og en skål ris med majs.