Hovedretter

Biksemad med selleri, hasselnødder og persille

Biksemad er en skøn hverdagsret, her lavet på en lidt anderledes måde og serveret med alle ingredienserne i ét fad. Biksemad med selleri, hasselnødder og persille

Biksemad med selleri, hasselnødder og persille til 4 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g kartofler
1 rødløg
2 spsk. olivenolie til stegning
500 g hakket oksekød
300 g knoldselleri
50 g hasselnødder
salt og friskkværnet peber
1 bundt bredbladet persille
 
PRØV OGSÅ: "Biksemad" med inspirationer fra Thailand. Få opskriften på lynstegt svinekød med stegte ris og thai-omelet
 

Opskrift - sådan laver du biksemad med selleri, hasselnødder og persille

 
Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarter. Kog dem møre i letsaltet vand. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Steg løget i olie på en pande, til det falder sammen. Tilsæt kød, og steg ved høj varme, til det løsner sig. Skræl knoldsellerien, og skær den i skiver. Steg selleri og kartofler sammen med kød og løg på panden i 5-6 minutter. Hak hasselnødderne, og lad dem stege med i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber. Skyl og hak persillen, og drys den over retten lige før servering.
 
TIP: Brug gulerødder eller andre rodfrugter, hvis du ikke har knoldselleri.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Dampet slethvar-rulle med grønkål og spidskål - Få opskriften her

Onsdag: Cannelloni med svampe, squash og tomatsalsa – Få opskriften her

Torsdag: Spinattærte med italiensk salami og frisk salat - Få opskriften her

Fredag: Stegt kyllingebryst med bagte rødbeder og citrontimian - Få opskriften her