Hovedretter

Barbecue-laks med ris og mangosalsa

Kombination af krydret fisk og frisk stærk salsa er en sikker vinder på middagsbordet. Her får du opskriften på barbecue-laks med ris og mangosalsa.

Forberedelsestid: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

600 g fersk laksefilet
2 spsk. brun farin
2 tsk. røget paprika
1 tsk. løgpulver
¼ tsk. chilipulver
1 tsk. salt
4 spsk. olivenolie

MANGOSALSA:

1 mango
1 avocado
1 rødløg
1 frisk rød chili
1 håndfuld frisk koriander
2 spsk. limesaft
1 tsk. flydende honning
Salt og peber

TILBEHØR:

4 dl ris (f.eks. basmatiris)

Opskrift - sådan laver du barbecue-laks med ris og mangosalsa:

 
Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på emballagen.
 
Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileterne med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir. Rør brun farin, røget paprika, løgpulver, chili, salt og olie sammen i en skål til en tyk marinade, og smør marinaden ud på laksefileterne. Bag laksefileterne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gennemstegte, og kødet deler sig i flager.
 
Mangosalsa: Skræl mangoen, fjern stenen, og skær mangokødet i tern. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Pil rødløget, og hak rødløg og chili fint. Hak koriander groft. Vend mango, avocado, rødløg, chili og koriander sammen i en skål, dryp med limesaft og honning, og krydr med salt og peber.
 
Servering: Fordel de kogte ris i skåle eller dybe tallerkener. Pluk laksen i mindre stykker, og anret den oven på risene sammen med mangosalsa. Servér straks.
 

Ugens andre opskrifter

Tirsdag: Tomatsuppe med kylling, squash og små makaronier
Onsdag: Mexicanske oksekødstærter med chili og creme fraiche
Torsdag: Koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzola
Fredag: Bagte søde kartoffelskiver med mexifyld

Læs mere om: