Hovedretter

Æggekage med ristet rødbede og gedeost

Rødbede og gedeost er et match made in heaven. Prøv kombinationen i en klassisk æggekage, der kan bikses sammen uden det store besvær. Her får du opskriften på æggekage med ristet rødbede og gedeost

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 50 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g rødbeder
2 rødløg
1 håndfuld frisk rosmarin
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 ovnfast fad, 20 x 30 cm

ÆGGEKAGE

6 æg
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
100 g frisk gedeost

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk rosmarin
½ rugbrød

Opskrift - sådan laver du æggekage med ristet rødbede og gedeost 

 
1. Tænd ovnen på 180°. Skræl rødbeder, skær dem i både, og fordel dem i et ovnfast fad. Pil rødløg, skær dem i grove både, og fordel dem i fadet. Hak rosmarinblade fint, og drys dem over fadet. Dryp med olie, krydr med salt og peber, og vend rundt. Sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til rødbederne er møre.
 
2. ÆGGEKAGE: Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål, og hæld massen over rødbederne i ovnfadet. Top med små stykker gedeost. Sæt fadet i ovnen i yderligere 25 minutter, til æggemassen er fast og gylden.
 
3. SERVERING: Pynt æggekagen med rosmarin, og servér med ristet rugbrød.
 
 
Læs mere om: