3 lækre retter til påskefrokosten
Hovedretter

3 lækre retter til påskefrokosten

Frokostbordets glæder er efter min mening undervurderede, og der findes ikke en bedre anledning til at lave mange små retter, end når det er tid til at nusse om familien. Her får du opskrifterne på 3 små retter der passer perfekt til påskebordet

3 lækre retter til påskefrokosten (til 4 personer)

 
Lammetatar med syltede rabarber
Du skal ikke servere denne ret, hvis dine gæster er lammeforskrækkede. Lav den med oksekød i stedet – det er også godt!
Tid: 25 minutter. Trækketid, rabarber: 1 time. 
 
Det skal du bruge
300 g lammefilet
1 skalotteløg
2 tsk. grov sennep
1 usprøjtet citron
1 spsk. finthakket purløg
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
syltede rabarber:
2 stilke rabarber
2 spsk. honning
1 dl æbleeddike
Til servering
1 radicchio
50 g ristede pinjekerner
50 g god mayonnaise
brøndkarse
 
Sådan gør du
Syltede rabarber: Rens rabarberne, og skær stilkene i tynde skiver. Vend dem med honning og eddike, og lad det trække sammen i 1 time, gerne længere.
Hak lammekødet meget fint med en skarp kniv. Pil løget, og hak det fint. Vend kødet med løg, sennep, fintrevet citronskal, finthakket purløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.
SerVERING: Skyl radicchio, og pil bladene fra hinanden. Arrangér tataren oven på radicchiobladene, top med ristede pinjekerner, mayonnaise, afdryppede rabarber og brøndkarse, og servér med det samme.
 
 
Deviled eggs
Den eneste grund til, at æggene har fået deres navn, er den stærke tabascosauce, hvis kraftige smag har ledt tankerne hen på Djævelen.
Tid: 20 minutter
 
Det skal du bruge
6 æg
2 tsk. grov sennep
2 spsk. god mayonnaise
1 tsk. tabascosauce
1 spsk. finthakket purløg
salt og friskkværnet peber
3 radiser
frisk dild
 
Sådan gør du
Kog æggene i 9 minutter, så de er hårdkogte. Pil og halvér æggene, tag æggeblommerne ud, og læg dem i en skål. Rør æggeblommerne sammen med sennep, mayonnaise, tabasco og finthakket purløg, og smag til med salt og peber. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel æggeblommecremen i de halve æggehvider, og top med radiser og frisk dild.
 
 
Sildesalat med rødbeder og kapers
Glæd dig til en sildesalat, der smager af både tradition og fornyelse
Tid: 15 minutter. Trækketid: Mindst 30 minutter
 
Det skal du bruge
1 rødløg
1 rødbede
2 spsk. god mayonnaise
3 spsk. cremefraiche 18 %
1 spsk. sennep
2 spsk. kapers
salt og friskkværnet peber
4 sildefileter i lage skåret i mindre stykker
 
Til servering
1 æble
1 rødløg
4 skiver rugbrød
4 blade hovedsalat
2 spsk. kapers
bredbladet persille
 
Sådan gør du
Pil rødløget, og hak det fint. Skræl rødbeden, og skær den i tynde stænger, eller riv den groft. Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep, rødløg, rødbede og afdryppede kapers sammen, og smag til med salt og peber. Dræn sildefileterne, og vend dem i rødbedecremen. Lad sildesalaten trække 30 minutter, gerne længere.
Servering: Skyl og halvér æblet, og skær det i tynde skiver. Pil rødløget, og skær det i ringe. Læg et salatblad oven på hver skive rugbrød, og top med sildesalat, æble, løgringe, kapers og 
plukket persille.
 
PRØV OGSÅ: Påskefrokost: Alle påskens dejlige retter
 

 

Læs mere om: