Mad
22. oktober 2013

Hokkaido-pizza med citronolie

En flot og superenkel hjemmebagt pizza med tynde skiver hokkaido, løg og mozzarella. Der bliver fire mediumstore pizzaer af denne portion, men du kan nemt halvere den. Brug gerne et mandolinjern til at skære hokkaido og løg tyndt ud
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1342-hokkaidopizza.jpg

Hokkaido-pizza med citronolie til 4 personer

PIZZADEJ
25 g gær
4 dl koldt/lunkent vand
1 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
600 g pizzamel

FYLD
¼ middelstor hokkaido, skrællet og i tynde skiver
2 store løg i ultratynde skiver
2 dl cremefraiche 18 %
250 g frisk mozzarella
salt og peber
frisk rosmarin

TOPPING
1 spsk. citronolie
1 spsk. flydende honning
saft fra ½ citron

Opskrift - sådan laver hokkaido-pizza med citronolie

1. Opløs gæren i vandet, og rør olie og salt i. Rør melet i lidt ad gangen, til du har en smidig dej, der kan æltes på bordet. Stil den tildækket til hævning i mindst 1 time på bordet eller i køleskab 3-4 timer. Gør imens fyldet klar. Brug et mandolinjern, hvis du har det, så skiverne bliver helt tynde.

2. Del dejen i fire portioner, og rul dem ud på et meldrysset bord. Smør dem med cremefraiche, og fordel løg og hokkaido over i et tyndt lag. Pluk osten i mindre stykker, og læg dem øverst. Krydr med salt, peber og frisk rosmarin. Bag pizzaerne i en meget varm ovn, ca. 225° og evt. på pizza-sten, i 10-15 minutter. Ved varmluft kan der bages to ad gangen. Pisk olie, honning og citronsaft sammen, og kom lidt på den varme pizza.

PRØV OGSÅ: Pizza med ricotta og parmaskinke

Læs også