Vi har brugt kyllingebryst i denne opskrift. Men du kan bruge lige den type kylling, du ønsker, til denne opskrift – enten kyllingebryst eller kyllingelår, eller du kan bruge resterne af gårsdagens ovnstegte hele kylling og medvirke til at mindske madspild.
Til enhver påskefrokost eller julefrokost – eller bare til en helt almindelig frokost – hører en god, gammeldags hønsesalat. Du er måske den, der snyder lidt ved at snuppe den fra hylden i supermarkedet. Men hønsesalat er nu bare bedst, når den er hjemmelavet – og gerne med et par sprøde skiver bacon på toppen. Mums!
Men pas på – har du først smagt en hjemmelavet kyllingesalat, er vi helt sikre på, at du aldrig mere kommer til at købe den færdiglavede! Hjemmelavet hønsesalat er bare bedst.
TIP: Skal du til påske- eller julefrokost i weekenden, kan du sagtens lave kyllingesalaten et par dage i forvejen. Bare du steger baconen kort før servering, så den ikke bliver blød. Gæsterne vil elske din hjemmelavede kyllingesalat!
I Danmark er vi glade for vores frokostbord, og hønsesalaten er et klassisk bud på en god frokostret. Men den er også velkommen på aftensbordet, hvis det skal gå lidt hurtigt en hverdagsaften. En hjemmelavet hønsesalat er nemlig et sikkert hit hos familien, da den smager vidunderligt, og så er den tilmed let at lave.
Du kan lave hønsesalat på mange forskellige måder med et hav af forskellige ingredienser – kun fantasien sætter grænser. Vores gourmetversion er med lækre, saftige champignoner og bløde asparges, og på toppen skal der frisk strøet karse og knasende sprøde skiver af bacon. Læs opskriften herunder.
Er asparges og bacon ikke din favoritkombination? Så prøv en af vores andre opskrifter på hjemmelavet hønsesalat – med asparges og rygeostdressing eller æble, bladselleri og pancetta. Se opskrifterne nedenfor.
Server hønsesalaten på et stykke lyst eller en skive ristet rugbrød, afhængigt af hvad du bedst kan lide. Du kan for eksempel bage dette syrlige sodabrød uden surdej, som kan bages hurtigt og let.