Annonce
Mad
11. december 2009

Grove morgen-muffins

Skønne muffins, der i virkeligheden slet ikke er en rigtig muffin, men en rimelig sund, grov morgenbolle. Spis dem, som de er, med smør eller måske med en skive ost
Af: Louisa Lorang
muffins

Foto: Anders Schønnemann

Grove morgen-muffins
(12-16 stk.)

DET SKAL DU BRUGE

25 g gær
4 dl vand, lunet til ca. 37°
4 spsk. honning
1 tsk. salt
¼ dl ekstrajomfruolivenolie
300 g groft speltmel
75 g hvedemel

ENDVIDERE
100 g god mørk chokolade, hakket
100 g valnødder, hakkede
50 g hasselnøddeflager
50 g mørke rosiner
50 g dadler, hakkede
smør eller olie til formen

PRØV OGSÅ: Kernerugbrød med tørret surdej

Opskrift - sådan laver du grove morgen-muffins

1. Opløs gæren i vand, og tilsæt honning, salt og olie. Rør begge slags mel i, dejen skal være som havregrød, og derefter chokolade, valnødder, hasselnødder, rosiner og dadler. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter - eller natten over i køleskab og derefter 20 minutter ved stuetemperatur.

2. Smør en muffinform eller papirmuffinforme, og fyld dejen ca. halvvejs op i formen. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter, og bag dem ved 185° i ca. 15-20 minutter. Servér dem lune eller ved stuetemperatur.

Se her, hvordan du gør:

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.