Kernerugbrød med tørret surdej
Brød og bagværk

Kernerugbrød med tørret surdej

10. februar 2016
af Madredaktionen
Tørret surdejspulver er et nemt alternativ til den klassiske surdej, som skal holdes i live over lang tid. Køb det i velassorterede supermarkeder. Få opskriften på kernerugbrød med tørret surdej her

Kernerugbrød med tørret surdej - 1 rugbrød

Tid: 20 minutter. Hævetid: 1 time. Bagetid: 1 time og 10 minutter Stort set alt slags brød smager bare bedst når det er hjemmebagt. Og alene duften, når brødet er i ovnen er det hele værd. God bagelyst og velbekommen DET SKAL DU BRUGE TIL KERNERUGBRØD25 g gær1 brev tørret økologisk surdej, 20 g (Tørsleffs)1 spsk. salt6 dl lunkent vand75 g hørfrø75 g græskarkerner175 knækkede rugkerner1 spsk. maltmel350 g rugmel1 aflang brødform (1½ l)olie til formen og til pensling Er du vild med kernerugbrød? Så prøv også prøv også et hurtigbagt fennikelrugbrød

Opskrift - sådan laver du kernerugbrød med tørret surdej

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt tørret surdej, salt og vand. Rør hørfrø, græskarkerner, knækkede rugkerner og maltmel i. Tilsæt halvdelen af rugmelet, og rør dejen sammen. Ælt resten af rugmelet i, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i mindst 10 minutter, til den har en klistret konsistens – gerne i røremaskine med æltekroge. Fordel dejen i den oliesmurte brødform, og pensl overfladen af dejen med olie. Dæk formen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Tænd ovnen på 180°. Bag rugbrødet i ovnen i 1 time og 10 minutter, og lad det køle lidt af i formen, før du forsigtigt vender det ud af formen og lader det køle helt af på en rist. PRØV OGSÅ: Saftige rug-havre-brød

Læs også