Vol-au-vent
Forretter

Vol-au-vent med grønkål, kylling og sprødt skind

Det lyder fancy på fransk, men det er altså stadig bare en butterdejsskål fyldt med lækkert kyllingefyld. Her får du opskriften på vol-au-vent med grønkål, kylling og sprødt skind

Vol-au-vent med grønkål, kylling og sprødt skind

 
Tid: 45 minutter. Ovntid: 14 minutter
Antal: 4 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
1 rulle butterdej
 
FYLD
2 kyllingebrystfileter med skind
1 l hønsebouillon
1 skalotteløg
25 g smør til stegning
1 spsk. hvedemel
 
 
salt og friskkværnet peber
evt. hvidvinseddike
4 stilke grønkål (gerne både rød og grøn)
evt. spiselige blomster, f.eks. tallerkensmækkere
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
PRØV OGSÅ: Vild med vol-au-vent? Så prøv også disse lækre af slagsen med rejer og asparges
 
1. Tænd ovnen på 200°. Stik 8 cirkler med en diameter på ca. 10 cm ud af butterdejen. Stik en cirkel på ca. 8 cm ud i halvdelen af de 8 cirkler, så du har 4 ringe på ca. 2 cm i bredden. Læg de 4 ringe oven på de 4 hele cirkler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 12-14 minutter, til de er gyldne. Afkøl let, og fjern den øverste del af bunden, som har hævet sig, så du har sider og jævn bund tilbage.
 
2. FYLD: Pil skindet af kyllingebrysterne. Læg skindet mellem 2 ark bagepapir, og læg bagepapiret mellem 2 bageplader. Bag det i ovnen i ca. 10 minutter ved 200°. Tag den øverste plade og det øverste stykke bagepapir af, og bag skindet, til det er gyldent. Afkøl. Bring bouillon i kog, og skru ned for varmen, så bouillonen holdes lige under kogepunktet. Pochér kyllingebrysterne i bouillonen i ca. 20 minutter. Tag dem op (gem 5 dl bouillon), og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget, og steg det i smør i en lille gryde. Tilsæt mel, og lad det stege i ca. 1 minut. Hæld 5 dl af bouillonen på, og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike. Skyl og nip grønkålen, og rør det i saucen sammen med kyllingetern. Lad det varme igennem, og anret det på de sprøde butterdejsskåle. Top med små stykker sprødt skind og evt. blomster.