Forretter

Tunmousse med oliven

Denne tunmousse smager rigtig godt, og så mætter den faktisk også ret godt. Rist eller gril krydrede naanbrød til, det smager supergodt, eller brug cremen i en sandwich






Tuncreme til 8-10 personer:

1 dåse Organic Butterbeans (store hvide bønner), 400 g
2 dåser tun i vand eller olie a 185 g
1-2 fed hvidløg
evt. lidt vand/lys bouillon
3-4 spsk. god olivenolie
½ tsk. stødt spidskommen
salt og kværnet peber
fintrevet skal og saft af ½-1 økocitron
hakket persille eller basilikum
drys af små kapers
3-4 fintsnittede forårsløg

Sådan gør du:

Brug en kraftig blender, eller bedst, en foodprocessor/hurtighakker til din tunmousse, da det er en tung portion at blende. Du kan også lave den af to omgange.
Hæld væden fra bønnerne, og skyl dem evt. i en sigte. Hæld også væden fra tunfisken. Blend begge dele med hvidløg. Kom lidt vand eller bouillon ved (højst ½ dl), så det er nemmere at blende. Hæld olien i lidt ad gangen, og blend, til konsistensen af din tunmousse er tilpas og ret fast. Smag til med krydderier, citron og hakket grønt. Husk smagen af tunmousse forstærkes efter ½-1 times trækketid. Drys med forårsløg og kapers.

Læs mere om: