Tapenadesnegle
Forretter

Tapenadesnegle

af Julie Hey 25. maj 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Tapenadesnegle er en lille lækker snack til den gennemførte middag og så tager de ingen tid at lave.
18 min

Tapenadesnegle

  • 175-200 g oliven, gerne i olie, uden sten
  • Salt, peber 
  • 1 pakke butterdej  

Sådan laver du tapenadesnegle 

  1. Tænd ovnen på 200 grader. 
  2. Hæld olien fra olivenerne.
  3. Blend dem og smag tapenaden til med salt og peber. 
  4. Rul butterdejen ud på bordet og smør tapenaden på dejen helt til kant.
  5. Rul sammen fra begge af de aflange sider ind mod midten, til en aflang dobbeltpølse.
  6. Skær pølsen i ca. 1 cm tykke skiver.
  7. Læg på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 15-18 min. lige inden servering.
  8. Skal serveres lune.  

 

Tip: Tilbered tapenadepølsen i god tid og frys den ned. Så skal den blot tøes op i køleskabet, skæres i skiver og bages. Hvis du har lidt krydderier som rosmarin, timian, oregano eller paprika i skuffen, så kan du krydre tapenaden lidt.

Prøv også: Krydrede snegle på glas eller Oliventapenade