
Rens svampene (kantareller skal helst bare børstes, f.eks. med en fugtig bagepensel).
Skær dem i mindre stykker.
Hak løg og hvidløg.
Halvér tomaterne, og tag kernerne ud. Skær resten i små terninger.
Svits først løg og hvidløg i olie i gryden, og kom så svampe og timian i.
Steg dem, til de begynder at væske.
Kom tomater og krydderier i, og rør i et par minutter.
Hæld cognac over, og kog i 1-2 minutter.
Hæld vin over, og kog det lidt ind.
Tilsæt bouillon og piskefløde, og lad suppen simre for svagere varme ca. ½ time.
Smag til med salt og peber, og vend hakket persille i.
Servér suppen i små opvarmede skåle eller små dybe taller-kener med flutes til.
Er du vild med svampe? Prøv opskriften på gratinerede portobellosvampe med fyld.
Svampesuppen her er dejligt rund og fyldig, og den har masser af bid, fordi den ikke blendes sammen inden servering. Suppen kan dog sagtens findeles med en stavblender eller almindelig blender, hvis du ønsker den finere i konsistensen. Det er smag og behag. I stedet for brød kan du også servere suppen med et knasende butterdejslåg. Køb færdigbagt butterdej, læg det henover skålene, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Mums!