stegt tun
Forretter

Stegt tun med lækker peberrodsmos og korianderpesto

af Camilla Zarah Lawer 11. november 2021
Foto: Columbus Leth
Læg ud med en smuk og smagfuld forret når der skal festes. Her får du opskriften på stegt tun med peberrodsmos og korianderpesto.
4 personer

PEBERRODSMOS

  • 4 store bagekartofler
  • 4 cm peberrod, fintrevet
  • 1 spsk. smør
  • lidt salt

KORIANDERPESTO

  • 1 bundt koriander
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • fintrevet skal af ½ økologisk citron
  • ½ dl olivenolie

TAMARISAUCE

  • 1 dl tamari, japansk soja
  • 1 tsk. kartoffelmel

ENDVIDERE

  • 600-800 g frisk rå tun
  • olivenolie
  • 1 bundt koriander

PYNT

  • friskrevet peberrod

Opskrift - sådan laver du stegt tun med peberrodsmos og korianderpesto

  1. Skræl kartoflerne, del dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i vand. Mos kartoflerne med en gaffel, mos smør i, og vend peberrod og salt i mosen.
  2. Blend de friske korianderblade helt fint med citronskal og hvidløg, hæld olien på, og blend til en ensartet pesto. Kog tamarisaucen op, tag en spiseskefuld sauce op, og bland med kartoffelmel. Tag gryden fra varmen, og jævn saucen med kartoffelmelsblandingen.
  3. Del tunen i fire lige store stykker, steg dem i 1-2 minutter på hver side på en helt varm pande i olivenolie. Tag dem fra panden, og rul dem i friskhakket koriander, salt og friskkværnet peber. Tegn en streg med en spiseske af pesto og tamarisauce, og anret peberrodsmosen til den letstegte tun.