smushi
Forretter

Smushi: Forloren hare

af Fra bogen "Royal smushi" 22. marts 2013
Smushi - navnet er en sammentrækning af ordene smørrebrød og sushi. Og med den opfindelse er den danske smørrebrødstradition blevet genfødt. Her får du inspiration og gode fif til at forfine klassiskeren forloren hare

Smushi: Forloren hareAppelsinsyltede karotter og merian

Appelsinsyltede karotterTag ²⁄3 syltelage (se opskrift) og ¹⁄3 appelsinjuice (er det frisk juice, skal det koges op først). Bland det sammen, og læg de blancherede små karotter i. Karotterne skal minimum trække et døgns tid før brug.

Forloren hare200 g hakket oksekød200 g hakket flæsk½ spsk. salt1 æg50 g finthakkede, let blancherede løg10 g rasp100 g indmad af ovnbagte kartofler80 g kyllingebouillon30 g let blancheredegulerodsterninger30 g let blancheredebladselleri30 g let blancheredemarkchampignonerbacon

Rør det hakkede kød med salt. Tilsæt æg, rasp, afkølet bouillon og resten af grøntsagerne. Lad det hvile på køl i en times tid. Lav et kryds af to halve skiver bacon, og læg en kugle af farsen i midten, form det som en lille hareryg. Steg dem i ovnen i en dyb bradepande med lidt vand og bouillon omkring ved 170° i ca. 25 minutter. Steges sprøde på en pande inden servering.

SMUSHI-opbygningSmør et passende stykke rugbrød, læg et stykke stegt forloren hare ovenpå, derefter syltede karotter, og pynt med merian.

Syltelage1 l hvidvinseddike5 dl vand600 g sukker50 g kvarte skalotteløg4 laurbærblade10-15 peberkornRør ingredienserne sammen,og kog det op.

Andre smushi-opskrifter

StjerneskudKarrysildSkinkesalatHakkebøf med bløde løgSol over Gudhjem

Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Østergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i København, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kåret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.