Forretter

Små toast med bløde løg

af Susanne Palmqvist 3. september 2013
En rigtig dejlig lille hapser, som passer perfekt til et glas vin før maden eller bare som lidt mundgodt. Brød og løg kan forberedes. Du kan vælge at bruge en hvidløgsost eller flødeost naturel i stedet for den lette og lidt luftige gedeost, som er nævnt i opskriften

Små toast med bløde løg ca. 10-12 skiver efter størrelse

INGREDIENSER

1 lille tynd flutelidt smør evt. med hvidløg1 bæger frisk Rondelégedeost, 80 g

TOPPING3 nye løg2 spsk. god olivenolie1 spk. friske salviebladesalt og kværnet peber

PYNTfrisk timian eller rosmarin

Opskrift - sådan laver du små toast med bløde løg

1. Skær brødet i ret tynde skiver (de må gerne være så små, at de passer til en mundfuld). Smør dem med et tyndt lag smør/hvidløgssmør, og rist dem gyldne og sprøde i ovnen. Læg dem på en rist, så de bevares sprøde.

2. Skær løgene i tynde skiver. Steg dem i olien ved ikke for kraftig varme. De må ikke blive brune, men skal mørne langsomt, så de får den specielle sødlige og milde smag. Hak salvien fint; vend den i, og smag til med salt og peber. Lad blandingen køle lidt af. Smør brødene med et tyndt lag gedeost, og top op med de stegte løg. Pynt med en lille krydderurtekvist.

Prøv også

Bøfsandwich med bløde løg