Skidne æg
Forretter

Skidne æg

af Timm Vladimir 26. april 2022
Foto: Columbus Leth
Skidne æg er en klassisk ret, som hører påsken til. Selvom navnet ikke ligefrem er indbydende, så smager skidne æg altså bare godt! Og så er de ikke mindst utrolig nemme at lave. De kan indgå som én af flere retter til påskefrokosten.
4 personer
Tid i alt 30 min

Skidne æg

  • 6-8 æg
  • 25 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 3-4 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. grov sennep

Pynt

  • kørvel og tallerkensmækker

Sådan laver du skidne æg

  1. Kog æggene i ca. 6½ minut, til de er smilende.
  2. Pil dem.
  3. Smelt smørret i en kasserolle, og pisk melet i.
  4. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, og lad det koge godt igennem.
  5. Smag til med salt, peber og rigeligt grov sennep.
  6. Læg de kogte æg i saucen, rør evt. lidt mere sennep i .
  7. Pynt med urter.

 

Har du også undret dig over, hvorfor det hedder skidne æg? Retten har fået dets lidt uheldige navn, fordi man i gamle dage ikke måtte gøre rent, vaske eller gøre andet arbejde på helligdage. Der var derfor ikke gjort rent hverken skærtorsdag eller langfredag, og man kan kun forestille sig, hvordan rengøringsstandarden og lugten har været, når det blev "skiden lørdag". 

PRØV OGSÅ: Smilende æg på grønkålspesto

PRØV OGSÅ:  Guide: Perfekte pocheret æg - hver gang