Forretter

Samosaer med kyllingefyld

Deltagerne i "Den store bagedyst" blev sat på lidt af en prøve med ugens hemmelige udfordring - samosaer. Her får du opskriften på samosaer med kyllingefyld

Samosaer med kyllingefyld

 
Samosaer er en traditionel indisk snack lavet af filodej. Og alt efter smag og behag, kan du fylde dem med alle dine favoritter. Samosaer er perfekte til at tage med på farten eller som en snack. 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL SAMOSAER
 
Dej til samosaer
Ca. 500 g mel
3 dl vand
10 g salt
3 spsk olie
 
Det hele røres/æltes sammen til en smidig dej, skal evt, justeres med lidt mere mel eller vand. Del dejen i 3 stykker og lad dem hvile 30 min, tildækket. Tag en kold bradepande fra ovnen, vend bunden i vejret, smør den med lidt olie. Flad en dej klump ud på en meldrysset bordplade, og arbejd den ud til en 1 cm tykkelse.
 
Tag nu dejen hen over en knyttet hånd, og stræk dejen let ved at åbne hånden en smule og sprede fingrene en smule. Læg dejen over på den anden hånd, gentag bevægelsen med hånden, og forsæt på denne måde med at flytte dejen fra hånd til hånd, indtil den næsten kan dække bradepanden.
 
Læg den på midten af bradepanden og træk i dejens kant hele vejen rundt til den til sidst dækker hele bunden.
 
Lad den slappe i 10 min, skær kanten helt lige til og del derefter dejen i 4 lige brede baner med et pizzahjul. (Dejen deles på den led, hvor du får de bredeste baner)
 
Drys dejen med lidt mel, løs hver af dejstrimlerne og vend dem om, kom dem i ovnen ved 90 c i 4-5 min til de lige sætter sig. Gentag processen med de to sidste klumper dej.
 
Tag en af de bagte strimler skær den ene ende i en 45* vinkel, fold trekanten ind over dejstrimlen, fold den tilbage igen, læg en klat af fyldet på det stykke trekanten lige har dækket. Fold trekanten ind over fyldet, og pak fyldet ind ved at rulle/folde trekanten hen ad dejstrimlen, så den hele tiden danner en trekant, bliv ved til fyldet netop er lukket inde langs alle sider, slut af med at hæfte med lidt melklister. Skær den overskydende del af dejstrimlen af. Klem evt spidserne let sammen. 
 
Steg/bag den i friture ved god varme, tjek først med et lille stykke dej om temperaturen er ok. Lad de færdige samosaer dryppe af på fedtsugende papir og server. 
 
Fyld til samosaer
1 bt forårsløg
1-2 tomater
1 kyllingebryst
1 fed hvidløg
Lidt persille
1 spsk garam masala
75 g feta - gerne Kirks gedefeta.
Salt, peber, olie og en passende mængde chili.
 
PRØV OGSÅ: Er du ikke helt frisk på at kaste dig ud i samosaer kan du evt. prøve forårsruller med kålsalat - Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du samosaer med kyllingefyld

 
Tilberedning
2 liter smagsneutral olie fx vindruekerneolie
 
Orden og skyl forårsløgene, snit dem fint, skær tomaterne i små tern, skær kyllingebrystet i fine små tern, hak hvidløget fint. Skyl, afdryp og hak persillen. Kom olien på en varm pande, rist forårsløgene, uden at de tager farve. Når de er faldet sammen, tilsættes kylling, tomat, hvidløg, hakket persille og garam marsala, lad det tilberede til kyllingekødet er tilberedt. Smuldr feta'en i, smag til med salt, peber, evt mere garam marsala og chili. Lad det afkøle. Der er fyld til mere end én portion, resten kan evt fryses eller bruges til noget andet lækkert.
 
Se Den Store Bagedyst hver onsdag kl. 20.00 på DR1
 
Se meget mere om Den Store Bagedyst her