Forretter

Salat med varmrøget laks, syrlige løg og æg

30. september 2013
af Restaurant Forum
Her er der virkelig tale om en alt i en-salat. Brug den på skovturen, i haven eller bare som et enkelt, skønt måltid

Salat med varmrøget laks, syrlige løg og æg

INGREDIENSER

2 dl perlebygsalt1 spsk. smør

LØG1 dl æbleddike½ dl sukker1 tsk. let knuste fennikelfrø200 g skalotteløg

SALAT1 fennikeliskoldt vandsaft af 1 citron1 krølsalat3-4 spsk. olivenolie3-4 spsk. citronsaftsalt3 håndfulde dild400 g varmrøget laks, uden skind og ben4 spsk. kapers4 smilende æg, halveredesalt og peber

TILBEHØRgodt brødcitronbåde

TIP: Du kan komme ca. 400 g små, nye kartofler i stedet for korn.Eller helt undlade begge dele og bruge salaten som en smuk forret.

Opskrift - sådan laver du salat med varmrøget laks, syrlige løg og æg

1. Skyl perlebyggen, og kog den i usaltet vand i ca. 15 minutter, eller til den er mør. Vend den med salt. Dræn vandet fra den, og skyl den kort i koldt vand. Lad den dryppe godt af, og vend en klat smør i de varme korn.

2. Kom eddike, sukker og fennikelfrø i en gryde, og kog det op. Pil løgene, og skil de små ”løgblade” fra hinanden. Kom løgene i gryden, og lad demkoge op i 15-20 sekunder. Tag gryden af varmen, og sæt løg og lage koldt.

3. Skær fenniklen i tynde skiver, og kom den i koldt vand, gerne med isterninger i og med saften af 1 citron.

4. Pluk salaterne i grove stykker, og vend dem med olivenolie, citronsaft, salt og korn. Anret salaten på et fad, top med fennikel, dild, brud af laks, kapers, syltede løg og halve æg. Krydr med salt og masser af sort peber, og servér straks med godt brød og citronbåde.