Forretter

Salat med bær og varmrøget laks

af Susanne Palmqvist 17. august 2010
Foto: Anders Schønnemann
Leg med mange friske krydderurter, som krydrer både bærrene og den fede laks. Det er en rigtig pigesalat, som mænd også gerne må spise

(2 personer)1 stykke varmrøget laks eller røget forel (150-200 g)blandede små salatbladenippede krydderurter: kørvel, koriander, dild, basilikum eller oreganoca. 150-200 g blandede brombær, hindbær og evt. solbær eller blåbærDRESSING:1 tsk. dijonsennep½ dl fløde 9 %salt og kværnet peber1 lille nip karry (kan undværes)1-2 spsk. olivenolie1-2 tsk. citron- eller limesaftTILBEHØR:ristet rugbrødLav dressingen: Pisk sennep med krydderier og fløde. Pisk olien i lidt ad gangen. Pisk citrussaft i til sidst, det gør den tyk og cremet. Smag den til. Smagen må gerne være lidt skarp. Skyl salat og masser af krydderurter, og slyng eller dup dem tørre. Læg et lag salatblade og lidt af urterne i bunden af to flotte tallerkener. Fordel bærrene ovenpå. Pluk laksen med en gaffel, og top den op i midten. Hæld dressing over. Bland krydderurterne, og læg en stor dusk øverst. Servér resten af dressingen for sig, og husk godt brød til.Laver du ekstra dressing, kan den holde sig 1 uge på køl.

RELEVANTE LINKS

Sprødstegt fisk med dildkål
Crumblecake