Forretter

Rissalat med tun og thaidressing

af Susanne Palmqvist 31. august 2012
Foto: Anders Schønnemann
Bland kogte ris og tun med en færdig thaidressing, friske krydderurter og lidt snittet grønt. Så har du en nem frokostsalat, der også er god at transportere som madpakke. Du kan komme mere eller mindre tun i, og du kan lave den mere eller mindre snasket, så den også kan smøres på brød

(4 personer)1½ dl løse ris, kogte (målt af i rå tilstand)3 dl vand + salt1-2 dåser tun i vand eller olie3 fintsnittede forårsløg2 spsk. friskhakkede krydderurter, koriander, dild, kørvel, purløg2-3 spsk. Blue Dragon Thai Sweet Chili Lemon Grass Dressing (fås i supermarkeder)salt og kværnet peberfintrevet skal af ½-1 økocitronevt. 100 g fine frosne ærter (optøede)Kog risene i 18 minutter. Lad dem køle af, og rør dem igennem med en gaffel. Hæld væden fra tunen, og rør den i (start med 1 dåse, måske synes du, det er nok). Rør dressingen i, og vend forårsløg og masser af krydderurter og evt. ærter i. Smag salaten til med salt, peber og revet citronskal.Prøv også: Inside-out-ruller med tun og avokado