Rissalat med tun i fin skål
Mad

Rissalat med tun

17. februar 2022
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Rissalat med tun er en relativ simpel ret, hvor du blander kogte ris med tun og topper med en færdig thaidressing, friske krydderurter og lidt snittet grønt. Så har du en nem frokostsalat, der også er god at transportere som madpakke. Du kan komme mere eller mindre tun i, og du kan lave den mere eller mindre snasket, så den også kan smøres på brød.
4 personer

Rissalat

  • 1½ dl løse ris, kogte (målt af i rå tilstand)
  • 3 dl vand + salt
  • 1-2 dåser tun i vand eller olie
  • 3 fintsnittede forårsløg
  • 2 spsk. friskhakkede krydderurter, koriander, dild, kørvel, purløg
  • 2-3 spsk. Blue Dragon Thai Sweet Chili Lemon Grass Dressing (fås i supermarkeder)
  • salt og kværnet peber
  • fintrevet skal af ½-1 økocitron
  • evt. 100 g fine frosne ærter (optøede)

Sådan laver du rissalat med tun

  1. Kog risene i 18 minutter.
  2. Lad dem køle af, og rør dem igennem med en gaffel.
  3. Hæld væden fra tunen, og rør den i (start med 1 dåse, måske synes du, det er nok).
  4. Rør dressingen i, og vend forårsløg og masser af krydderurter og evt. ærter i.
  5. Smag salaten til med salt, peber og revet citronskal.


Prøv også: Inside-out-ruller med tun og avokado

Læs også