torsketatar
Forretter

Rimmet torsketatar med baconcrumble

af Timm Vladimir 10. november 2021
Foto: Columbus Leth
Den hurtige råmarinering af torsken giver fantastisk mørt fiskekød, hvor den friske smag er intakt.
3 t og 0 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g skindfri torskefilet, der har været frosset i 48 timer
  • 50 g salt
  • 30 g sukker
  • evt. 2 spsk. dildsnaps

DILDMAYONNAISE

  • 2 æggeblommer
  • ½ tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Salt
  • Dildolie

BACONCRUMBLE

  • 150 g fed bacon eller røget spæk

TIL SERVERING

  • Frisk blomsterkarse el. alm. karse ribs
  1. DILDOLIE 3 store håndfulde  plukket dild 1 lille håndfuld plukket persille ½ l solsikkeolie.   
  2. Rimmet torsketatar: Dup den optøede torskefilet tør med køkkenrulle. Bland salt, sukker og evt. snaps i en dyb tallerken, og vend torsken heri. Pak fisken stramt ind i husholdningsfilm, og stil den på køl i ca. 3 timer.  
  3. Dildmayonnaise: Pisk æggeblommer med sennep, eddike og lidt salt. Pisk ½ tsk. af dildolien i ad gangen – bliv ved, til mayonnaisen er så tyk, at den kan stå selv. Smag til med salt og eddike.       
  4. Baconcrumble: Steg bacon sprød på en tør pande. Lad den køle af på fedtsugende papir, og blend den til en fin crumble i en minihakker.     
  5. Rimmet torsketatar, fortsat: Pak torsken ud af husholdningsfilmen, og skyl den kort i koldt vand. Tør den grundigt. Skær torsken i fine stykker, og anret dem på tallerkener. Sæt et par toppe dildmayonnaise på med en teske, drys med baconcrumble, og pynt med karse og ribs.  
  6. Dildolie: Skyl dild og persille, og hak det groft. Blend det sammen med olien i 8 minutter på højeste hastighed. Si dildolien gennem et klæde.   

TIP:Bed fiskehandleren om sushi-torsk. Så ved han, du skal bruge fisk, der har været frosset i 48 timer og er egnet til at blive serveret i rå form.