Forretter

Rimmet torsketatar med baconcrumble

af Timm Vladimir 13. maj 2015
Foto: Columbus Leth
Den hurtige råmarinering af torsken giver fantastisk mørt fiskekød, hvor den friske smag er intakt.

Rimmet torsketatar med baconcrumble til 4 personer

Tid: 40 minutter. Trækketid: 3 timer.    DET SKAL DU BRUGE   RIMMET TORSKETATAR 300 g skindfri torskefilet, der har været frosset i 48 timer, optøet 50 g salt 30 g sukker evt. 2 spsk. dildsnaps   DILDMAYONNAISE 2 æggeblommer ½ tsk. dijonsennep 1 spsk. æbleeddike salt dildolie, se opskriften nederst   BACONCRUMBLE 150 g fed bacon eller  røget spæk   TIL SERVERING frisk blomsterkarse el.  alm. karse ribs   DILDOLIE 3 store håndfulde  plukket dild 1 lille håndfuld plukket persille ½ l solsikkeolie   Rimmet torsketatar: Dup den optøede torskefilet tør med køkkenrulle. Bland salt, sukker og evt. snaps i en dyb tallerken, og vend torsken heri. Pak fisken stramt ind i husholdningsfilm, og stil den på køl i ca. 3 timer.   Dildmayonnaise: Pisk æggeblommer med sennep, eddike og lidt salt. Pisk ½ tsk. af dildolien i ad gangen – bliv ved, til mayonnaisen er så tyk, at den kan stå selv. Smag til med salt og eddike.     Baconcrumble: Steg bacon sprød på en tør pande. Lad den køle af på fedtsugende papir, og blend den til en fin crumble i en minihakker.   Rimmet torsketatar, fortsat: Pak torsken ud af husholdningsfilmen, og skyl den kort i koldt vand. Tør den grundigt. Skær torsken i fine stykker, og anret dem på tallerkener. Sæt et par toppe dildmayonnaise på med en teske, drys med baconcrumble, og pynt med karse og ribs.   Dildolie: Skyl dild og persille, og hak det groft. Blend det sammen med olien i 8 minutter på højeste hastighed. Si dildolien gennem et klæde.   TIP:Bed fiskehandleren om sushi-torsk. Så ved han, du skal bruge fisk, der har været frosset i 48 timer og er egnet til at blive serveret i rå form.   PRØV OGSÅ: Saltet torsk med ingefær og lime