Porresuppe
Mad

Porresuppe med ærter og chiliolie

4. august 2021
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Porresuppe med ærter og chiliolie er en god cremet grøntsagssuppe, som kan laves klar dagen før. Chiliolien giver god kant, men kan undværes. Giv godt brød til, eller bag et par sprøde butterdejsstænger
4 personer
Tid i alt 45 min

Porresuppe

  • 3 porrer, snittede uden det grove grønne
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 kartofler (ca. 125 g) i små terninger
  • 2 spsk. olie
  • 9 dl lys bouillon (hønse- eller grøntsags-)
  • 125 g frosne fine ærter
  • 1 lille bæger chiliolie
  • ELLER 2 spsk. olivenolie rørt med 1 tsk. tørrede chilikerner
  • persille og/eller kørvel
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Tilbehør

  • Godt brød

Sådan laver du porresuppe med ærter og chiliolie

  1. Gør porrer, løg og kartofler i stand, og snit dem.
  2. Svits dem i en stor gryde, uden at de tager farve.
  3. Hæld bouillonen over, og bring din porresuppe i kog. Kog under låg i ½ time.
  4. Overhæld ærterne med kogende vand, så de er klar.
  5. Rør chiliolien sammen, og skyl krydderurterne.
  6. Blend den varme porresuppe direkte i gryden, og kog den op med fløden.
  7. Smag den til, og justér evt. tykkelsen med vand/bouillon.
  8. Si vandet fra ærterne, og vend dem i din porresuppe.
  9. Anret den færdige porresuppe med dryp af olie og friske krydderurter.
  10. Servér straks den dampende varme porresuppe.

Herunder finder du flere lækre supper

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også