pigvar
Mad

Pighvar med pancetta og pære-fennikel-salat

15. november 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Giv den fuld gas med den perfekte nytårsmenu. Her får du opskriften på en skøn forret bestående af pighvar med pancetta og pære-fennikel-salat
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g pighvar uden skind
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 15 g smør til stegning
  • 6 skiver pancetta (italiensk bacon)

PÆRE-FENNIKEL-SALAT

  • 2 pærer
  • 1 fennikel
  • ½ bundt frisk mynte

DRESSING

  • 4 spsk. hasselnøddeolie
  • saft af ¼ citron
  • friskkværnet peber

PYNT

  • frisk mynte
  1. Del pighvaren i 4 lige store stykker. Krydr med salt og peber. Varm en pande op med olie og smør, og steg pighvar-stykkerne i 2-3 minutter på hver side. Sluk for panden, og lad pighvaren hvile i 5 minutter. Fordel pancetta på en bageplade med bagepapir, og steg det sprødt i ovnen ved 180° i 7 minutter. Lad det køle af på fedtsugende papir, og bræk det herefter i mindre stykker.
  2. Pære-fennikel-salat: Skyl pærer og fennikel. Skær pærerne i tynde både. Skær fennikel i tynde skiver på langs, gerne med et mandolinjern. Bland pære og fennikel sammen med plukket mynte.
  3. Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den sammen med pære-fennikel-salaten.
  4. Anret pighvar med pancetta og pære-fennikel-salat, og pynt med frisk mynte.

Læs også