Omelet med stegte kantareller
Forretter

Omelet med stegte kantareller

af Susanne Palmqvist 4. august 2021
Fyld en nylavet omelet med stegte svampe, tomat og forårsløg. Uhm ... det er godt. Du kan blande forskellige andre svampe, hvis du ikke kan få kantareller
2 personer
Tid i alt 15 min

Det skal du bruge

  • 150-250 g kantareller
  • 1 moden tomat
  • 2-3 forårsløg, fintsnittede
  • 1-2 spsk. bredbladet persille
  • 15-20 g smør til stegning
  • salt og kværnet peber

Omelet

  • 2-3 æg pr. person
  • 1 spsk. koldt vand el. mælk
  • smør

Opskrift - sådan laver du omelet med stegte kantareller

  1. Børst svampene rene, og skær de store af dem i mindre stykker. Halvér tomaten, skrab kernerne ud, og skær kødet i små terninger.
  2. Snit forårsløgene fint med så meget grønt som muligt. Hak persillen.
  3. Svits svampene i smørret i et par minutter. Tilsæt tomater og løg, og steg i et par minutter.
  4. Krydr med salt og peber. Sluk, og vend persillen i.
  5. Lav omeletterne på en anden pande, én ad gangen. Pisk æg og vand sammen. Smelt lidt smør, og hæld ægge-massen på.
  6. Skrab forsigtigt den stivnede æggemasse fri af bunden hele tiden, og skub den op i den ene ende.
  7. Lad omeletten glide over på tallerkenen, og fold den om halvdelen af svampeblandingen. Drys med lidt grønt.

 

Herunder finder du flere lækre opskrifter på omelet