Forretter

Østers med agurk, æble og eddikedressing

Nytårsmenu: Giv den fuld gas med den perfekte nytårsmenu. Her får du opskriften på en skøn forret bestående af østers med agurk, æble og eddikedressing, kartofler med kaviar og rygeost og jordskokkepuré med kaviar og karse

Østers med agurk, æble og eddikedressing til 6 personer

Østers kan være lidt svære at åbne, men det bliver lidt lettere med en østerskniv.
 
12-18 østers
2 cm agurk
1 rødt æble
4 stilke dild
 
EDDIKEDRESSING
1 dl æblecidereddike
¾ dl rapsolie
salt og friskkværnet peber
 
Åbn østersene. Løsn selve østersen fra skallen. Skyl agurken, og skær den i små tern. Skyl æblet, og skær de yderste sider i små tern, så der er flot rød skræl på. Pluk dilden i små buketter.
Eddikedressing: Bland eddike og olie sammen. Krydr med salt og peber. Vend dressingen sammen med agurk, æble og dild. Hæld blandingen over østerserne, og servér straks.
 

Jordskokkepuré med kaviar og karse

Jordskokkepuréen skal have en tyk konsistens, så tilsæt evt. fløden lidt ad gangen.
 
300 g jordskokker
5 g smør til stegning
2 stilke frisk timian
1½ dl hvidvin
1 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
 
PYNT
karse
15 g kaviar (du kan også bruge stenbider- eller lakserogn)
 
Skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver. Steg dem i smør sammen med timian, til de er klare. Tilsæt hvidvin, og kog syren fra vinen væk. Hæld bouillon ved, og kog i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Tilsæt fløde, og kog op. Blend blandingen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber. Afkøl puréen, og anret den i små glas. Pynt med karse og en lille skefuld kaviar.
 

Kartofler med kaviar og rygeost

Du kan sagtens koge kartoflerne og blande rygeostcremen dagen forinden og opbevare det på køl.
 
12 små kartofler
1 dl rygeost
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
15 g kaviar (du kan også bruge stenbider- eller lakserogn)
brøndkarse
 
Skyl og kog kartoflerne, og afkøl dem helt. Rør rygeost sammen med citronsaft, salt og peber. Fyld cremen i en frysepose, og opbevar den på køl, til den skal bruges. Skær et tyndt stykke af kartoflerne i begge ender, så de kan stå på en tallerken. Klip et lille hul i det ene hjørne af fryseposen, og tryk lidt dressing ud på hver kartoffel. Top med kaviar og brøndkarse.
 
Anret det hele fint på en tallerken og servér østers, jordskokkepuré og kartofler
 
VINMENU
Le Arche Prosecco: Vinen er tør, men har samtidig en blød smag.
Selaks Sauvignon Blanc: Flot, klar og rank stil, som bakkes op af en dejlig frugtsyre.
Chablis La L’arme D’or: Vinen har en lys gul farve, en duft af blomster og et hint af røg.
Masi Modello Hvid: Tør med harmonisk syre og en god smøragtig fylde. 
Lindemans Pinot Noir: Fyldig vin med en frugtrig smag.
Contrada di San Felice: Mørk, tæt og markant med en god portion garvesyre.
 
 

Få opskrifterne på alle retterne til nytårsmenuen her