marineret kammuslinger forret
Forretter

Marineret kammusling med gulerødder

af Susanne Palmqvist 14. november 2021
Foto: Anders Schønnemann
En fin lille forret med syrlig marineret fisk, en sød gulerodspuré og strimler af marineret gulerod. Lad farverne gi’ flot spil på tallerkenen. Kan du ikke få den violette gulerod, så læg en lille bunke salat på i stedet for.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g orange gulerødder
  • 25 g smør
  • ½ tsk. spidskommen
  • saft af 1 appelsin
  • ½ dl lys bouillon
  • 200 g store kammuslinger
  • kværnet peber
  • smør eller olie til stegning

MARINERET GULEROD

  • 1-2 Purple Haze-gulerødder (violet med orange midte)
  • saft og fintrevet skal af 1 lille økocitron
  • 2 spsk. let olivenolie (eller rapsolie)
  • 1 lille bdt. purløg

TILBEHØR

  • brød

OPSKRIFT - SÅDAN LAVER DU MARINERET KAMMUSLING MED GULERØDDER

  1. Lav gulerodsmosen først: Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Svits dem i ca. 10 gram brunet smør (OBS: Skal være brunet) i en lille gryde. De må gerne få mørke kanter. Kom spidskommen, appelsinsaft og bouillon ved, og lad det simre under låg i 20 minutter. Det må ikke koge tørt! Blend eller pisk det til en fin mos, og kom resten af smørret i og måske lidt væde, hvis det er for tørt. Smag til med lidt peber.
  2. Skræl de lilla gulerødder i tynde spåner, og læg dem i iskoldt vand, til de krøller. Dup dem tørre. Pisk olie og citron sammen, og vend halvdelen med gulerødderne.
  3. Dup muslingerne tørre; kom salt og peber på, og steg dem ved kraftig varme 1-2 minutter på hver side i lidt smør eller olie, efter størrelse. Skær dem igennem. Anret lidt mos på hver tallerken, og læg muslingerne ved siden af sammen med en top af gulerodsspåner. Dryp resten af dressingen over muslingerne, og drys med purløg.