MAKI
Forretter

Maki med pankostegt kylling og goma

23. april 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en gæstemiddag med do it yourself-sushi. Her får du opskriften på maki med pankostegt kylling og goma

Maki med pankostegt kylling og gom a 24 stk.

Goma-dressingen er slet ikke den originale - men en dejlig version med ingredienser, der er nemme at anskaffe.

DET SKAL DU BRUGE

GOMA30 g hvide sesamfrø1 spsk. flydende honning1 tsk. ristet sesamolie2 spsk. soja

ENDVIDERE2 kyllingebrystermel1 æg, pisketpankorasp eller grov raspolie til stegningsalt½ agurk1 portion sushiris (se opskrift nedenfor)1 avokado i skiver8 radiser i skiver2 forårsløg i tynde skiver

TILBEHØRwasabisyltet ingefær

Rist sesamfrøene på en tør, varm pande - det tager bare et minuts tid, så begynder de at dufte og hoppe. Stød dem i en morter, og rør dem med honning, sesamolie og soja.Skær kyllingen i strimler, og vend dem i mel, æg og til sidst rasp. Rist dem gyldne og gennemtilberedte i olie på en varm pande. Krydr med salt.Lav tynde, aflange skiver af agurken, gerne på et mandolinjern. Læg et stykke husholdningsfilm på en sushimåtte, og læg halvdelen af agurkeskiverne på filmen, så de overlapper hinanden. Fordel forsigtigt halvdelen af risene på agurken, og læg derefter halvdelen af avokado, radiser, forårsløg og kylling på risene i den ene ende. Rul forsigtigt sammen, og gentag. Skær hver rulle i 6 stykker.Servér med goma-dressing, wasabi og ingefær.

SUSHIRISRisene er nærmest det vigtigste, når du laver sushi. Der er mange ritualer forbundet med kogning af sushiris, og jeg beklager på forhånd min amatør-tilgang til processen. Her er det, der virker for mig!

(1 portion)3 dl sushirismasser af koldt vand3½ dl koldt vand2½ spsk. riseddike1½ spsk. sukker½ tsk. salt

Skyl risene i koldt vand. Kom dem i en skål med masser af koldt vand, og vend dem rundt og rundt med hånden. Skift vandet, og bliv ved, til vandet er klart. Det tager uendelig lang tid, men selv jeg springer ikke over her.Lad risene dryppe af, og kom dem i en gryde med 3½ dl vand. Kog risene op, og lad dem simre under låg i 10 minutter. Sluk for risene, og lad dem trække i yderligere 10 minutter. Løft ikke låget! Rør imens eddike, sukker og salt sammen, til sukkeret er opløst, lun det evt. i en kasserolle, så det bliver helt opløst.Køl risene ned, og vend lagen med risene. Risene bør køles i et stort træfad og røres forsigtigt i med en træske. Det gør jeg nu ikke, jeg breder dem bare ud i et fad. Og så er de klar til sushi.

MERE SUSHI

California inside-out - Få opskriften her

Alaskalaks-nigiri med soyaglace - Få opskriften her

Gunkan-maki med tatar & stenbiderrogn - Få opskriften her

Syltet ingefær - Få opskriften her