Opskrift på svampesuppe.
Forretter

Luksus-svampesuppe

Susanne Palmqvist 31. marts 2021
Foto: Anders Schønnemann
Dejlig cremet og meget fyldig suppe med masser af svampe. Bland dem gerne, så ca. halvdelen er kantareller, der gi’r sådan en vidunderlig smag og farve til suppen. Skøn luksus, som du kan forkæle dine venner eller dig selv med.
30 min 4 personer
Tid i alt 50 min

Luksus-svampesuppe

  • 400 g blandede svampe, gerne med mange kantareller
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tomater
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 2 kviste timian
  • 1 tsk. mild paprika
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 3 dl tør/halvtør hvidvin
  • 3 dl lys hønse/kalvebouillonevt.
  • ½ dl cognac/helt tør sherry
  • 1½-2 dl piskefløde
  • salt og kværnet peber
  • 2-3 spsk. hakket persille

Tilbehør

  • Flute

Opskrift - sådan laver du luksus-svampesuppe

  1. Rens svampene (kantareller skal helst bare børstes, f.eks. med en fugtig bagepensel). Skær dem i mindre stykker.
  2. Hak løg og hvidløg. Halvér tomaterne, og tag kernerne ud. Skær resten i små terninger.
  3. Svits først løg og hvidløg i olie i gryden, og kom så svampe og timian i. Steg dem, til de begynder at væske.
  4. Kom tomater og krydderier i, og rør i et par minutter. Hæld cognac over, og kog i 1-2 minutter. Hæld vin over, og kog det lidt ind.
  5. Tilsæt bouillon og piskefløde, og lad suppen simre for svagere varme ca. ½ time. Smag til med salt og peber, og vend hakket persille i.
  6. Servér suppen i små opvarmede skåle eller små dybe taller-kener med flutes til.

Fyldig eller fin suppe?

Svampesuppen her er dejligt rund og fyldig, og den har masser af bid, fordi den ikke blendes sammen inden servering. Suppen kan dog sagtens findeles med en stavblender eller almindelig blender, hvis du ønsker den finere i konsistensen. Det er smag og behag. I stedet for brød kan du også servere suppen med et knasende butterdejslåg. Køb færdigbagt butterdej, læg det henover skålene, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Mums!

Andre lækre opskrifter