svampesuppe
Anders Schønnemann
Forretter

Luksus-svampesuppe

Dejlig cremet og meget fyldig suppe med masser af svampe. Bland dem gerne, så ca. halvdelen er kantareller, der gi’r sådan en vidunderlig smag og farve til suppen. Skøn luksus, som du kan forkæle dine venner eller dig selv med

Luksus-svampesuppe (for- eller frokostret/4 personer)

INGREDIENSER

400 g blandede svampe, gerne med mange kantareller
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 tomater
2-3 spsk. olivenolie
2 kviste timian
1 tsk. mild paprika
1 tsk. gurkemeje
3 dl tør/halvtør hvidvin
3 dl lys hønse/kalvebouillon
evt. ½ dl cognac/helt tør sherry
1½-2 dl piskefløde
salt og kværnet peber
2-3 spsk. hakket persille

TILBEHØR
flute

Opskrift - sådan laver du luksus-svampesuppe

Rens svampene (kantareller skal helst bare børstes, f.eks. med en fugtig bagepensel). Skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg. Halvér tomaterne, og tag kernerne ud. Skær resten i små terninger. Svits først løg og hvidløg i olie i gryden, og kom så svampe og timian i. Steg dem, til de begynder at væske. Kom tomater og krydderier i, og rør i et par minutter. Hæld cognac over, og kog i 1-2 minutter. Hæld vin over, og kog det lidt ind. Tilsæt bouillon og piskefløde, og lad suppen simre for svagere varme ca. ½ time. Smag til med salt og peber, og vend hakket persille i. Servér suppen i små opvarmede skåle eller små dybe taller-kener med flutes til.

PRØV OGSÅ: Porre-kartoffel-suppe

 

Læs mere om: