Luksus-svampesuppe (for- eller frokostret/4 personer)
INGREDIENSER
400 g blandede svampe, gerne med mange kantareller
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 tomater
2-3 spsk. olivenolie
2 kviste timian
1 tsk. mild paprika
1 tsk. gurkemeje
3 dl tør/halvtør hvidvin
3 dl lys hønse/kalvebouillon
evt. ½ dl cognac/helt tør sherry
1½-2 dl piskefløde
salt og kværnet peber
2-3 spsk. hakket persille
TILBEHØR
flute
Opskrift - sådan laver du luksus-svampesuppe
Rens svampene (kantareller skal helst bare børstes, f.eks. med en fugtig bagepensel). Skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg. Halvér tomaterne, og tag kernerne ud. Skær resten i små terninger. Svits først løg og hvidløg i olie i gryden, og kom så svampe og timian i. Steg dem, til de begynder at væske. Kom tomater og krydderier i, og rør i et par minutter. Hæld cognac over, og kog i 1-2 minutter. Hæld vin over, og kog det lidt ind. Tilsæt bouillon og piskefløde, og lad suppen simre for svagere varme ca. ½ time. Smag til med salt og peber, og vend hakket persille i. Servér suppen i små opvarmede skåle eller små dybe taller-kener med flutes til.
PRØV OGSÅ: Porre-kartoffel-suppe