tuntatar
Forretter

Lækker tuntatar med urter og grøn salat

af Mai Knauer 14. oktober 2021
Foto: Betina Hastoft
Nyd tataren som forret til gæstemiddagen eller som let aftensmad på en hverdag. Her får du opskriften på tuntatar med urter og grøn salat.
4 personer
Tid i alt 25 min

TUNTATAR

  • 400 g frisk tun (sushi-tun)
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt frisk purløg
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 moden avocado
  • 2 spsk. sesamfrø
  • saft af 2 limefrugter
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. fiskesauce

GRØN SALAT

  • 1 romainesalathoved
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • groft brød

Opskrift - sådan laver du tuntatar med urter og grøn salat

  1. TUNTATAR: Skær tunkødet i fine tern. Hak koriander, purløg og mynte. Skær avocadoen i fine tern uden skræl. Rør tun, krydderurter, sesamfrø og avocado sammen. Smag til med limesaft, sesamolie og fiskesauce. Fordel tataren i portionsforme, og stil dem i køleskabet. 
  2. GRØN SALAT: Skyl salaten, og skær den i tynde strimler. Rør olie, eddike og presset hvidløg sammen til en dressing, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten. 
  3. SERVERING: Vend tuntataren ud af formene og direkte over på tallerkener. Servér med grøn salat og brød.

TIP: Bed om sushi-tun hos fiskehandleren, når den skal serveres rå. Alternativt kan du selv fryse frisk tun ned i 2 døgn, så får den kvalitet som sushi-tun.

Andre lækre opskrifter