Kyllingesalat
Forretter

Kyllingesalat med æble, bladselleri og sprød pancetta

af Camilla Biesbjerg Markussen 8. april 2021
Foto: Betina Hastoft
Giv en klassiker som den gode gammeldags hønsesalat et tvist med syrlige cornichoner og sprøde æbler. Her får du opskriften på den lækreste kyllingesalat.
6 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 650 g kyllingebrystfilet
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. salt
  • 1½ æble
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 skalotteløg
  • 50 g cornichoner
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1½ dl skyr
  • 1 tsk. sød sennep
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. flydende honning
  • saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 skiver pancetta

TIL SERVERING

  • 6 skiver ristet rugbrød
  • 1 potte kørvel

Opskrift - sådan laver du kyllingesalat med æble, bladselleri og sprød pancetta

  1. Læg kyllingefileterne i en gryde, og tilsæt bouillon, laurbærblade og salt. Bring gryden i kog, og lad den småkoge ved middelvarme i 12-15 minutter, til kødet er mørt.
  2. Tag kyllingefileterne op, og lad dem køle helt af.
  3. Skær eller riv kødet i mundrette stykker.
  4. Skyl æblerne. Skær dem i tern uden kernehus.
  5. Rens og snit bladselleri fint.
  6. Pil skalotteløg, og hak cornichoner og skalotteløg fint.
  7. Rør mayonnaise, cremefraiche, skyr og sennep sammen i en skål.
  8. Rør karry, honning og citronsaft i, og smag til med salt og peber.
  9. Vend kylling, æbler og grøntsager i cremen, og sæt salaten på køl indtil servering.
  10. Læg pancettaskiver på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem sprøde i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter. Afdryp på fedtsugende papir.
  11. Servering: Rist rugbrødet på en brødrister. Anret en stor skefuld kyllingesalat på hver skive rugbrød. Pynt med pancetta og kørvel.

 

PRØV OGSÅ: Alle klassikerene til den perfekte julefrokost

Andre lækre opskrifter