kyllingesalat
Forretter

Kyllingesalat med æble, bladselleri og sprød pancetta

Giv en klassiker som den gode gammeldags hønsesalat et tvist med syrlige cornichoner og sprøde æbler. En god snaps eller juleøl vil gå godt til. Her får du opskriften på kyllingesalat med æble, bladselleri og sprød pancetta

Kyllingesalat med æble, bladselleri og sprød pancetta

Tid: 35 minutter
Antal personer: 6
 
DET SKAL DU BRUGE
650 g kyllingebrystfilet
1 l hønsebouillon
2 laurbærblade
1 tsk. salt
1½ æble
3 stilke bladselleri
1 skalotteløg
50 g cornichoner
 
 
2 spsk. god mayonnaise
1 dl cremefraiche 18 %
1½ dl skyr
1 tsk. sød sennep
1 tsk. karry
1 tsk. flydende honning
saft af ¼ citron
salt og friskkværnet peber
6 skiver pancetta
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
TIL SERVERING
6 skiver ristet rugbrød
1 potte kørvel
 
PRØV OGSÅ: Kyllingesalat med asparges og rygeostdressing
 

Opskrift - sådan laver du kyllingesalat med æble, bladselleri og sprød pancetta

 
1. Læg kyllingefileterne i en gryde, og tilsæt bouillon, laurbærblade og salt. Bring gryden i kog, og lad den småkoge ved middelvarme i 12-15 minutter, til kødet er mørt. Tag kyllingefileterne op, og lad dem køle helt af. Skær eller riv kødet i mundrette stykker. Skyl æblerne. Skær dem i tern uden kernehus. Rens og snit bladselleri fint. Pil skalotteløg, og hak cornichoner og skalotteløg fint. Rør mayonnaise, cremefraiche, skyr og sennep sammen i en skål. Rør karry, honning og citronsaft i, og smag til med salt og peber. Vend kylling, æbler og grøntsager i cremen, og sæt salaten på køl indtil servering. Læg pancettaskiver på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem sprøde i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter. Afdryp på fedtsugende papir.
 
2. SERVERING: Rist rugbrødet på en brødrister. Anret en stor skefuld kyllingesalat på hver skive rugbrød. Pynt med pancetta og kørvel.
 
PRØV OGSÅ: Alle klassikerene til den perfekte julefrokost