Forretter

Krydderurte-omelet med røget laks

af Susanne Palmqvist 21. maj 2010
Foto: Anders Schønnemann
De lysegrønne omeletter med masser af friske krydderurter og røget laks er rigtig lækker forårsmad, f.eks. på frokostbordet. Vælg en god røget laks, så røgsmagen ikke bliver for dominerende

(2 personer)

4-6 æg2 spsk. mælk/fløde 9 %½ bundt purløg, snittet½ bundt dild1 stor håndfuld frisk kørvel1 bakke babyspinat, 100 g3 forårsløg, snittet på skrå1 fed hvidløg i meget tynde skiver15 g smørsalt og kværnet peber2-4 skiver røget laks

TILBEHØR:Ristet rugbrød

Pisk æg og mælk eller fløde sammen med en gaffel. Klip eller hak alle krydderurterne (gem lidt til pynt), og vend dem i. Skyl og slyng spinaten, og gør løgene klar.Smelt smørret i en lille gryde. Sautér de to slags løg i 2 minutter. Kom spinaten i, og sluk straks. Krydr med salt og peber. Smelt lidt smør på 2 små pander, eller lav én omelet ad gangen. Hæld æggemassen på, og løft eller skrab forsigtigt i den, så æggemassen akkurat stivner. Den skal stadig være fugtig på overfladen. Fold den i 3 lag, og læg lakseskiverne indeni (nemmest, mens du vipper dem over på et par varme tallerkener). Servér spinaten ved siden af, og pynt med friske krydderurter. Giv ristet rugbrød til.