Forretter

Kold ærtesuppe med rejer og dild

af Timm Vladimir 15. maj 2018
Foto: Columbus Leth
Lad ærterne være middagens midtpunkt! De er milde og gode og gør sig særdeles godt, som her, i suppe. Her får du opskriften på en kold ærtesuppe med rejer og dild
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g usprøjtede ærter i bælg
  • 8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. friskhakket dild
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 200 g friske fjordrejer
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • dild

Opskrift - sådan laver du kold ærtesuppe med rejer og dild

1. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Steg dem i olie i en gryde, til de er klare. Bælg et par ærtebælge ærter til pynt. Skyl resten af ærtebælgene, skær top og bund fra, og hak ærtebælgene (med ærter i) groft. Bland ærtestykkerne med løgene i gryden, tilsæt bouillon og dild, og lad det simre i 10 minutter.   2. Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat, og hæld den gennem en sigte. Smag til med citronsaft, salt og peber. Lad suppen køle helt af i køleslabet.   3. SERVERING: Pil rejerne. Hæld den iskolde suppe i dybe tallerkener, og top med rejer, cremefraiche, plukket dild og de bælgede ærter.   TIP: Du kan godt bruge rejer i lage, men smagen er ikke helt den samme.   PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med bacon og mandler