kold ærtesupppe
Forretter

Kold ærtesuppe med mynteskum

af Susanne Palmqvist 12. november 2021
Foto: Anders Schønnemann
Dejlig frisk og enkel suppe med sødlig smag af ærter. Kog den ikke for meget, så går det både ud over smagen og den grønne farve. Smager bedst kold, men kan spises varm eller lun. Brug en lille mælkeskummer til at lave mynteskummet. Den fås ganske billigt og er uundværlig til mange ting.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g friskbælgede ærter
  • 2 nye løg i fine terninger
  • 1½ spsk. let olivenolie
  • 2-3 dl hønsebouillon
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk. friske myntebladesalt
  • peber

Opskrift - sådan laver du kold ærtesuppe med mynteskum

  1. Bælg ærterne. Hak løgene fint. Svits dem let i olien. Kom ærterne i, og lad dem simre i 4 minutter. Tilsæt den varme bouillon og 1 dl af mælken. Lad det koge i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og blend suppen helt fint. Smag suppen til med salt og lidt peber. Køl den helt af i køleskab.
  2. Skyl og hak mynten, og hæld mælken over. Lad det trække i 1 time. Si det.
  3. Lige før servering: Varm mælken op til ca. 80° (den må ikke koge). Pisk den til skum med en lille mælkeskummer eller blenderstaven. Servér den kolde suppe i små skåle med en skefuld skum på toppen.